zahrageraee12@gmail.com
۰۹۰۳۹۶۳۴۹۳۰

لایه برداری پوست چیست و برای لایه برداری پوست چه کنیم ؟

لایه برداری پوست به فرآیندی گفته می‌شود که در آن سلول‌های مرده از سطح پوست برداشته می‌شوند. به طور کلی این کار به صورت فیزیکی یا شیمیایی انجام می‌شود. در روش‌های فیزیکی خانگی (مثل اسکراب‌ها)  با شیوه‌های خاصی سطح پوست را ماساژ می‌دهیم. تا سلول‌های مرده به شکل سایشی از روی پوست کنده شوند.

 در روش شیمیایی، به کمک لایه بردارهای شیمیایی اتصال سلول‌های مرده به پوست را شل می‌کنیم تا از سطح پوست جدا شوند. پوست ما به طور طبیعی هر ۳۰ روز یکبار سلول‌های مرده را از خود جدا می‌کند تا جا برای رشد و تقسیم سلول‌های جدید باز شود. گاهی سلول‌های مرده به طور کامل نمی‌ریزند. اگر سلول‌های مرده روی پوست جمع شوند، نتیجه‌اش خشکی، پوسته پوسته شدن و انسداد منافذ پوستی است.

 لایه برداری پوست به شما کمک می‌کند که این اتفاق‌ها نیفتد. اگر در مورد خاصیت‌های لایه برداری شک دارید یا نمی‌دانید چه شیوه‌های ایمن و موثری برای این کار وجود دارد، نگران نباشید. امروز می‌خواهیم بحث لایه برداری و روش‌های مناسب آن را برای شما توضیح دهیم.

لایه برداری چه خواصی برای پوست دارد؟

طبق گفته‌ی آکادمی درماتولوژی آمریکا، لایه برداری پوست به شکل موثری باعث درخشندگی و بهبود تاثیرات محصولات مراقبت از پوست می‌شود. چرا که با از بین رفتن سلول‌های مرده، کرم‌ها و سایر محصولات موضعی مراقبتی بهتر جذب پوست می‌شوند. لایه برداری منظم می‌تواند باعث پیشگیری از انسداد منافذ پوستی و کاهش آکنه‌ها و جوش‌ها شود. لایه برداری در بلند مدت می‌تواند تولیدات کلاژن پوست را افزایش دهد. کلاژن عامل اصلی زیبایی، درخشش و جوانی پوست شما است. افزایش این پروتئین باعث بهبود انعطاف‌پذیری پوست و کاهش خطوط ظریف پوستی و افتادگی پوست می‌شود.

لایه برداری فیزیکی پوست

لایه برداری فیزیکی، باسابقه‌ترین روش لایه‌برداری است. کیسه‌های آبی رنگ ضخیم و سفیداب که از ایام قدیم در حمام‌های ایرانی حضور داشته‌اند، در واقع ابزارهایی برای لایه برداری هستند. برای لایه برداری فیزیکی راه‌های بسیار زیادی وجود دارد. می‌توانید یک لیف یا اسکراب را به صورت دایره‌وار روی صورت خود بکشید تا لایه‌هایی از روی پوست شما برداشته شود. خوبی لایه برداری فیزیکی سادگی انجام آن است. یادتان باشد که هدف ما در لایه برداری این نیست که لپ‌هایمان گل بیندازد یا پوستمان قرمز شود. قرمزی یا سوزش پوست متعاقب لایه برداری خانگی می‌تواند ناشی از آسیب دیدن پوست باشد.پس لازم نیست پوست خود را بسابید! حرکات دایره‌وار ملایم روی صورت به اندازه‌ی کافی موثرند.

 برای انجام لایه برداری فیزیکی در خانه می‌توانید از اسکراب‌های آماده استفاده کنید. یا از شیوه‌های ساخت اسکراب خانگی که به فراوانی در اینترنت موجود هست کمک بگیرید. همچنین می‌توانید از لیف‌ها، پن‌ها یا پدهای لایه بردار استفاده کنید. اسکراب‌ها در داروخانه و فروشگاه‌های لوازم آرایشی فروخته می‌شوند . حالتی شبیه به کرم دارند. حواستان باشد که اسکراب‌های صورت و بدن با هم متفاوت‌اند . اسکراب‌های بدن معمولاً قوی‌ترند. برخی از اسکراب‌ها به طور اختصاصی برای انواع پوست طراحی شده‌اند که مثلاً اگر پوست حساسی دارید. بهتر است اسکراب مناسب پوست حساس تهیه کنید.

حال که با لایه برداری فیزیکی در خانه آشنا شدید، بیایید در مورد روش‌های کلینیکی صحبت کنیم. البته این روش‌ها در اسپاها و برخی آرایشگاه‌ها هم انجام می‌شوند؛ ولی به شما توصیه می‌کنیم که این موارد را تنها در کلینیک‌های تخصصی جوانسازی پوست انجام دهید. اولاً پیش از انجام لایه برداری‌های کلینیکی لازم است پوست شما توسط پزشک بررسی شود تا روش متناسب با نوع پوست‌تان انتخاب شود. دوماً پزشکان متخصص کلینیک، ابزارها و وسایل لایه برداری را به طور مداوم پایش و بررسی می‌کنند و در صورتی که دچار فرسودگی شده باشد، آن‌ها تعویض یا تعمیر می‌کنند.

روش‌های لایه برداری فیزیکی در کلینیک شامل موارد زیر است که همگی در کلینیک خانه سفید به دست مجرب‌ترین متخصصین و به‌روزترین ابزارها انجام می‌شوند:

میکرودرم ابریژن:

روشی برای لایه برداری پوست است .که به کمک کریستال‌هایی بسیار ریز یا دستگاه نوک الماسی انجام می‌شود. میکرودرم ابریژن می‌تواند در رفع خطوط ظریف، سفت کردن، یکدست کردن بافت و رنگ پوست و از بین بردن برخی از لکه‌های پوستی موثر باشد. 

هیدرودرم ابریژن:

روشی مشابه با میکرودرم ابریژن بوده که بسیار فراتر از یک لایه برداری ساده است. این روش بدون نیاز به کریستال لایه برداری را انجام می‌دهد، با ماساژ پوست باعث جوانسازی شده . با استفاده از سرمی آنتی اکسیدانی به شکل موثری پوست را آبرسانی می‌کند. 

لایه برداری شیمیایی پوست

در لایه برداری شیمیایی معمولاً از اسیدهای ضعیف، رتینول‌ و آنزیم‌هایی برای لایه برداری پوست استفاده می‌شود. این روش‌ها نیز مثل لایه برداری فیزیکی به دو شکل خانگی و کلینیکی قابل اجرا هستند.

انواع لایه بردارهای شیمیایی

آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)

این اسیدها شامل گروهی از اسیدهای محلول در آب هستند که معمولاً از میوه‌های قندی استخراج می‌شوند. معروف‌ترین AHAها عبارت‌اند از:

  • گلیکولیک اسید که از نیشکر استخراج می‌شود
  • لاکتیک اسید که در شیر و برخی سبزیجات وجود دارد
  • سیتریک اسید که در مرکبات یافت می‌شود
  • تارتاریک اسید که در انگورها وجود دارد
  • مالیک اسید که از سیب استخراج می‌شود

این اسیدها کمک می‌کنند که لایه‌ای از روی پوست صورت برداشته شود. تا سلول‌های جدید و یکدست‌تر از نظر رنگ جای سلول‌های قدیمی را بگیرند. نسبت به سایر اسیدهای استفاده شده برای لایه برداری پوست ، AHAها عملکرد سطحی‌تری دارند.

بسته به نوع اسید استفاده شده، AHAها می‌توانند در رفع مشکلات زیر کمک کنند:

  • لکه‌های تیره‌ی پوستی مانند لکه‌های ناشی از افزایش سن، ملاسما و اسکارها 
  • منافذ پوستی بزرگ 
  • خطوط ظریف و چروک‌های سطحی (تاثیر کم) 
  • ناهماهنگی در رنگ پوست

بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)

این اسیدها محلول در چربی هستند می‌توانند تا عمق فولیکول‌های مو نفوذ کنند. چربی اضافی و سلول‌های مرده را از درون منافذ پوستی خارج سازند. بتا هیدروکسی اسیدها بیشتر برای درمان آکنه و آسیب‌های پرتوهای مضر آفتاب استفاده می‌شوند. معروف‌ترین BHA، سالیسیلیک اسید است که عمدتاً در درمان آکنه استفاده می‌شود ولی برای بهبود قرمزی و التهاب کلی پوست هم مفید است.

رتینوئیک اسید

رتینوئیک اسید نوعی رتینوئید است و از مشتقات ویتامین A محسوب می‌شود. این لایه بردارها معمولاً در کلینیک‌ها استفاده می‌شوند و کمتر در تولید محصولات لایه بردار خانگی کاربرد دارند. رتینوئیک اسید نسبت به BHA لایه برداری عمقی‌تری انجام می‌دهد و برای رفع جای زخم یا اسکار، لکه‌ها و خطوط پوستی موثر است.

تفاوت لایه برداری خانگی و کلینیکی

تفاوت اصلی این دو روش لایه برداری در میزان اثرگذاری آن‌ها است. به طور مثال میکرودرم ابریژن را می‌توانید با کیت‌های خانگی هم انجام دهید.ولی نتایج میکرودرم ابریژن کلینیکی بسیار قوی‌تر است. هیدرودرم ابریژن روش شگفت‌انگیزی است که تنها در کلینیک و به دست متخصصین قابل انجام است؛ به این دلیل که سرم آنتی اکسیدانی و آبرسان بسیار ویژه‌ای در آن استفاده می‌شود. در مورد لایه بردارهای شیمیایی، محصولات خانگی معمولاً اسیدیته کمتری دارند. برای همین اثرات لایه برداری کمتری هم دارند. به علاوه در کلینیک مشکلات پوستی به دقت بررسی می‌شوند تا مناسب‌ترین اسید برای رفع این مشکلات شناسایی شود. سپس همزمان با استفاده از اسیدها، داروهای خاص دیگری به پوست شما می‌زنیم که لایه برداری را موثرتر و عوارضش را کمتر کنند. واقعیت این است که اگر از پس هزینه‌های لایه برداری کلینیکی بر می‌آیید، قطعاً این روش‌ها موثرتر است. هرچند لایه برداری موثر در خانه هم هزینه‌های کمی ندارد ولی ارزان‌تر از لایه برداری کلینیکی تمام می‌شود.

لایه برداری عمیق

این فرآورده‌ها قوی‌ترین لایه بردارهای پوست را شامل می‌شوند. كاربرد: درمان چین‌های خشن پوستی، آثار عمیق ناشی از افزایش سن و آفتاب، اسكار پوستی و ضایعات رشد یافته پیش سرطانی. تركیبات اصلی: در این محلول‌ها از تركیبات فنل استفاده می‌شود و عوارضی مانند بیهوشی و نیاز به بستری شدن را نیز به همراه دارد.

لایه برداری متوسط

نسبت به لایه‌بردارهای سطحی با عمق بیشتری درون پوست نفوذ می‌كنند و بهتر است فقط در پوست سایر قسمت‌های بدن به‌جز صورت به كار رود. كاربرد: درمان ضایعاتی مانند اسكار آكنه، خطوط پوستی، تغییرات رنگ پوست و تغییرات پوست بر اثر آفتاب. تركیبات اصلی: از تری كلرو استواستیك (TCA) با غلظت‌های متوسط، استفاده می‌شوند.

لایه برداری سطحی

آسیب در اپیدرم یا لایه سطحی پوست ایجاد می‌شود. كاربرد: برای رفع كدورت و تیرگی پوست، چروك‌های خفیف زودرس و درمان جوشگاه‌های قدیمی. تركیبات اصلی: معمولا از دسته هیدروكسی اسیدها(آلفا هیدروكسی اسید و بتا هیدروكسی اسید) با غلظت‌های 20 تا 70 درصد. در این روش‌ها از محلولی با یك پایه اسیدی برای جداسازی لایه خارجی و آسیب دیده پوست استفاده می‌شود. به این‌ ترتیب، در حقیقت یك سوختگی شیمیایی خفیف و كنترل شده در پوست به‌وجود می‌آید و سلول‌های مرده پس از جدا شدن، جای خود را به سلول‌های سالم و جوان می‌دهند. این محلول‌ها همچنین تحریك لایه‌های زیرین را برای تولید كلاژن و الاستین پوست تحریك می‌كنند. همین 2 عامل در طراوت و جوانی پوست نقش اساسی ایفا می‌كنند.

اثر لایه بردارها بر پوست

 

كدام كرم‌ها را می‌توان بدون تجویز پزشك استفاده كرد؟

كرم‌ها یا محلول‌های شیمیایی حاوی موادی چون آلفاهیدروكسی اسید (AHA)، ‌رتینوئیدها، آنزیم‌های طبیعی و… به‌عنوان لایه‌بردار شناخته‌ می‌شوند. وقتی این مواد روی پوست مالیده می‌شود با توجه به نوع محلول یك تا 14 روز بعد از استفاده، سلول‌های مرده روی پوست تخریب می‌شوند. تا سلول‌های جوان جای آن‌ها را بگیرند، اسیدهای میوه(AHA) غلظت پایین‌تر را افراد می‌توانند بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه كنند و در منزل، شب‌ها هنگام خواب استفاده كنند.

 بهتر است این فرآورده‌ها دور چشم و دور دهان استفاده نشود. زیرا موجب تحریك و قرمزی و التهاب این نواحی خواهد شد. درصدهای بالاتر مانند ۵۰ درصد و ۷۰درصد باید توسط متخصص پوست به كار روند.

یك لایه‌برداری مخصوص بدن

در لایه برداری با عمق متوسط پوسته‌ریزی و جداشدن لایه آسیب‌دیده 3 تا 7 روز طول می‌كشد. قرمزی و التهاب پوست ممكن است تا 2 ماه طول بكشد. هرچند كه به‌طور معمول بعد از یك تا 2 هفته پوست نسبتا به حالت طبیعی خود بازگردد و از آن به بعد با استفاده لوازم آرایشی التهاب باقی مانده را می‌پوشانند. با استفاده از لایه‌برداری با فرآورده‌های با قدرت متوسط، فرد به‌ندرت احساس درد و ناراحتی شدید می‌كند . عوارض به‌وجود آمده نیز با روش‌های معمولی قابل كنترل هستند.

به چه كسانی لایه‌برداری سطحی توصیه می‌شود؟

لایه‌برداری سطحی برای از بین بردن آثار اولیه‌ آفتاب در پوست، چین‌های ظریف پوستی و تغییر رنگ‌های خفیف كاربرد دارند. تركیبات اصلی آن‌ها معمولا از دسته‌ هیدروكسی اسیدها (آلفا هیدروكسی اسید(AHA) و بتا هیدروكسی اسید(BHA)) با غلظت های 20 تا 70درصد یا سایر مواد لایه‌بردار است. استفاده از لایه‌بردارهای شیمیایی سطحی باید توسط فرد متخصص تجویز شوند. هرچند كه انواع ملایم‌تر این لایه‌بردارها با غلظت‌های پایین‌تر برای استفاده عموم وجود دارند. علاوه بر این برای كسب نتیجه مطلوب، لازم است كه این فرآیند 4 تا 5 بار در طول 2 تا 4 هفته و پس از آن سالی 4 بار تكرار شود.

هیدروكسی اسیدها در جوان‌سازی پوست تاثیر مهمی دارند.

برای درمان جوش‌ها مناسب است

اگر احساس می‌كنید رنگ چهره شما تیره شده است، بهترین راه‌حل استفاده از اسكراب لیمو است؛ این اسكراب به درمان جوش‌های شما كمك می‌كند، به پوست‌تان انرژی می‌دهد و آن را درخشان می‌كند. این اسكراب تا حدودی از بروز جوش پیشگیری می‌كند. برای ساختن این اسكراب به 2 عدد لیمو، روغن بادام، شكر و عسل احتیاج دارید. اگر به هركدام از این مواد حساسیت دارید، می‌توانید ماده‌ای دیگر را جایگزین كنید. عسل و لیمو را به‌خوبی با هم مخلوط كنید تا كاملا یكنواخت شده و آبكی نباشند سپس روغن بادام و شكر را به این مخلوط اضافه كنید. وقتی از این اسكراب لیمو برای پوست صورت‌تان استفاده كنید، شكر سلول‌های مرده پوست‌تان را لایه‌برداری می‌كند و لیمو نیز از پوست به‌صورت شیمیایی لایه‌برداری می‌كند، شما باید این اسكراب را به‌مدت 5‌دقیقه روی صورت‌تان بگذارید و كمی ماساژ دهید. باقی‌مانده این اسكراب را نیز می‌توانید در یك‌ ظرف در بسته نگهداری كنید.
 

نکات مهم قبل از لایه‌برداری پوست

اگر تصمیم به انجام لایه‌برداری پوست از طریق هر کدام از روشهای ذکر شده را دارید، لازم است به موارد زیر توجه داشته باشید:

  •  مصرف داروهای ضدویروس: اگر سابقه ابتلا به عفونت هرپس و ایجاد تبخال در اطراف دهان دارید، پزشک قبل و بعد از لایه‌برداری پوست داروی ضدویروس را نسخه خواهد کرد تا از بروز عفونت ویروسی جلوگیری شود.
  •  استفاده از لوسیون گلایکولیک: اگر بخواهید لایه‌برداری شیمیایی پوست با عمق کم انجام دهید پزشک دو هفته قبل از انجام لایه‌برداری شیمیایی استفاده از لوسیون گلایکولیک اسید را به شما توصیه می‌کند. استفاده از لوسیون گلایکولیک به شما کمک می‌کند تا متوجه حساسیت نسبت به گلایکولیک در خودتان شوید.
  •  استفاده از کرم رتینوئید: اگر قرار بر انجام لایه‌برداری شیمیایی کم‌عمق تا متوسط باشد پزشک استفاده از کرم رتینوئید را از قبل توصیه می‌کند تا زمان درمان کوتاه شده و فرایند بهبود تسریع شود. 
  • استفاده از مواد سفیدکننده: پزشک ممکن است استفاده از مواد سفید کننده (هیدروکینون) و کرم رتینوئید را قبل و بعد از لایه‌برداری پوست به شما توصیه کند تا از تیره شدن پوست جلوکیری کند.
  •  استفاده از ضدآفتاب: مهم است که حداقل تا چهار هفته قبل از انجام لایه‌برداری پوست از ضد آفتاب استفاده کنید تا از پیگمنتاسیون نامنظم در نواحی تحت درمان پیشگیری شود.
  •  در مورد محافظت مناسب با پزشک مشورت کنید. پرهیز از برخی درمان‌های زیبایی و برخی انواع محصولات مو بر: حدود یک هفته قبل از لایه‌برداری، وکس کردن یا استفاده از محصولات مو بر را قطع کنید. هفته قبل از انجام لایه‌برداری پوست از سفید کردن، ماساژ یا اسکراب صورت بپرهیزید.

چه زمانی تکرار لایه برداری پوست بی خطر است؟

برای بدست آوردن نتیجه ماندگار، متخصص پوست به شما می‌تواند بگوید که چند بار می‌توانید درمان را تکرار کنید. هر شخصی فقط می‌تواند یک بار لایه‌برداری عمیق داشته باشد. لایه برداری و پاکسازی پوست به صورت دوره ای ( هر چند وقت یکبار)از مهمترین روش های مراقبت از پوست است. در پیلینگ دوره ای علاوه بر اینکه بسیاری از مشکلات پوستی پیشگیری می شود، باعث می شود تا برای همیشه پوستی زیبا و شفاف داشته و نیاز کمتری به کرم و کانسیلر و دیگر موارد آرایشی داشته باشید. در نظر داشته باشید که لایه‌برداری شیمیایی به خصوص با آلفا‌هیدروکسی اسید و تری‌کلرواستیک اسید کاملاً مطمئن و بدون خطر است.

بهترین زمان لایه برداری پوست چه زمانی است؟

بهترین فصل برای انجام لایه برداری پوست یا پیلینگ، پاییز و زمستان یا اوایل بهار می باشد. زیرا اشعه خورشید از نفوذ کمتری برخوردار است و با توجه به اینکه دوره ترمیم و بازسازی سلول های پوستی یک ماه است. البته مراقبت پوست در فصل پاییز هم باید مورد توجه قرار گیرد. برای جوانی و طراوت مداوم پوست، تکرار پیلینگ هر 6-3 ماه یکبار توصیه می شود. با لایه برداری منظم پوست روند رشد سلول های جدید را افزایش دهید.

فهرست
  • ورود / عضویت

    یک لینک برای تعیین رمز عبور جدید به آدرس ایمیل شما ارسال می‌شود.

    از داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در سرتاسر این وب سایت ، مدیریت دسترسی به حساب شما و سایر اهداف شرح داده شده در سیاست حفظ حریم خصوصی ما استفاده خواهد شد.

    سبد خرید
    هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد!
    ادامه خرید
    0
    فیلدهای مد نظر را انتخاب کنید.برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
    • تصویر
    • شناسه محصول
    • امتیاز
    • قیمت
    • موجودی
    • در دسترس بودن
    • افزودن به سبد خرید
    • توضیحات
    • محتوا
    • وزن
    • ابعاد
    • اطلاعات اضافی
    • ویژگی
    برای مخفی کردن نوار مقایسه خارج از نوار کلیک کنید
    مقایسه